Fransk storbank bløder milliarder efter bøde

Brud på amerikanske sanktioner mod en række lande koster BNP Paribas dyrt i form af en milliardbøde og et knaldrød bundlinje.

BNP Paribas-chef Jean-Laurent Bonnafe præsenterer storbankens regnskab og dermed det største underskud i de 14 års levetid. Fold sammen
Læs mere
Foto: MATTHIEU ALEXANDRE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BNP Paraibas, den franske storbank, må torsdag præsentere det største underskud i sin 14-årig historie.

Regnskabet viser et minus på 4,3 milliarder euro - svarende til 24 milliarder kroner - i andet kvartal, hvilket er mere end ventet af analytikerne, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Baggrunden for underskuddet er blandt andet en gigantisk bøde, som banken fik for at bryde amerikanske sanktioner mod Iran og Sudan.Ifølge anklagerne har banken gennemført ulovlige transaktioner for ni milliarder dollar - 50 milliarder kroner - i årene mellem 2004 og 2012.

»Koncernen har lært lektien fra disse tilfælde og implementerer en kæmpe styrkelse af den interne kontrol,« siger topchef Jean-Laurent Bonnafe i en meddelelse, skriver Bloomberg.Ser man bort fra de massive udgifter af éngangskarakter tjente BNP Paribas 1,9 milliarder euro i andet kvartal - i danske kroner er det 14,2 milliarder.

Ifølge en opgørelse fra maj måned er BNP Parabas Europas næststørste pengeinstitut kun overgået af britisk HSBC. Tredjestørste banker er også fransk, nemlig Crédit Agricole.