Fransk rival viste høj vækst og indtjening i tredje kvartal

Rival til Mærsk viser drastisk fremgang i Frankrig. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRIK STOLLARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det franske containerrederi CMA CGM, der er en af Maersk Lines allerstørste rivaler, viste kraftig vækst i tredje kvartal.

Rederiet øgede de fragtede mængder med 12 pct., og da gennemsnitsraten også steg 14 pct., kunne selskabet notere en vækst på hele 28 pct. i omsætningen til 5,7 mia. dollar.

Driftsresultatet gik fra minus til plus, og på bundlinjen kunne CMA CGM registrere et overskud på 323 mio. dollar

Det fortæller rederiet, der også samtidig har gennemført et generationsskifte, da CMA CGM's 80-årige grundlægger, Jacques Saadé, har overladt formandsposten til sin søn, Rodolphe, som også tidligere i år overtog rollen som administrerende direktør.

Det franske rederi praler i regnskabet af sektorens bedste overskudsgrad, og EBIT-marginen på 10,4 pct. overgår da også Maersk Line, der kun havde en EBIT-margin på 4,3 pct. i tredje kvartal - hvor rederiet dog også var ramt af et cyberangreb.

Toplinjevæksten i Maersk Line var 14 pct. i kvartalet og overskuddet på 220 mio. dollar på bundlinjen - det kunne dog have været 250-300 mio. dollar højere uden angrebet, mener rederiet selv.

CMA CGM er branchens tredjestørste med en kapacitet på 11,5 pct. af verdensflåden. Maersk Line sidder på 16,7 pct. og ventes snarligt at overtage tyske Hamburg Süd, som vil øge kapaciteten med 2,6 pct.point og cementere Mærsk-rederiets føring på ranglisten.

/ritzau/FINANS