Fransk NKT-rival blødte mere end ventet i 2015

Den franske kabelproducent Nexans, der konkurrerer med danske NKT's Cables-division, kom ud af 2015 med et større underskud end ventet blandt analytikerne.

Den franske kabelproducent Nexans, der konkurrerer med danske NKT's Cables-division, kom ud af 2015 med et større underskud end ventet blandt analytikerne. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACKY NAEGELEN

Toplinjen var ellers stort set som ventet, idet Nexans omsatte for 4,60 mia. euro sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et salg på 4,67 mia. euro.

Bundlinjen var dog noget rødere end ventet, da Nexans tabte 194 mio. euro sidste år mod et ventet underskud på 106 mio. euro.

Det er blandt andet restruktureringsomkostninger på 100 mio. euro samt en nedskrivning af aktiverne på 142 mio. euro, der har trukket Nexans i rødt, oplyser selskabet i regnskabet.

Derudover har de tungt faldende råvarepriser også kunnet mærkes i Nexans' resultatopgørelse.

- Transformationen af vores selskab er gået op i tempo, og effekterne af det kan mærkes. Initiativerne, der er sat i værk som en del af en strategisk plan, har givet os mulighed for at øge vores driftsmargin og skære betydeligt i nettogælden. Dette er blevet opnået på baggrund af et glansløst marked og faldende salg, som i særlig grad har lidt grundet faldet i råvaremarkedet, siger Arnaud Poupart-Lafarge, der er administrerende direktør hos Nexans, i regnskabet.