Fransk Nets-rival indleder angreb på nordiske markeder

En af verdens største betalingskoncerner, franske Worldline, har fået et godt øje til det nordiske betalingsmarked og den franske virksomhed har allerede indledt et direkte angreb på danske Nets' kerneområder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Målet for World Line, der med 8600 ansatte er tre gange så store som Nets, er at erobre bredt på de nordiske markeder gennem primært organisk vækst.

Det skriver Børsen.

»Vi ser vores rolle i Norden som at blive kendte, og at få banker, butikker og myndigheder til at forstå at vi er seriøse,« siger topchef i Worldline Gilles Grapinet til Børsen.

Særligt de nordiske banker skulle i første omgang være interessante for World Line, og tidspunktet er velvalgt for franskmændene, da mange kontrakter om udstedelse, brug og sikkerhed omkring betalingskort snart kommer til forhandling.

Aktieanalytiker i Bryan Garnier i Paris Richard-Maxime Beaudoux ser det som et godt tidspunkt for udenlandske selskaber at tage markedsandele fra Nets, der i øjeblikket sidder relativt tungt på flere markeder i Norden, og han vurderer, at flere kan hoppe med på vognen.

»Nu er et godt tidspunkt for konkurrenterne til at være meget aktive for at være med i udbuddene. Der kan også være andre giganter som kommer til Norden, for eksempel First Data,« siger Richard-Maxime Beaudoux til Børsen.