Fransk mobilkæmpe afviser opkøb

Det tredjestørste mobilselskab afviser opkøbstilbud på 10 milliarder euro - det tredje på et år.

Det lykkedes ikke den marokkanskfødte, fransk-israelske milliardær Patrick Drahi at overtage sin nærmeste konkurrent, Bouygues Telecom, trods et bud på 10 milliarder euro. Her forlader Patrick Drahi det franske økonomiministerium i Paris tirsdag, hvor han mødtes med ministeren for at drøfte tilbuddet, som den franske regering ikke har været lun på. Foto: Thomas Samson, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS SAMSON

Frankrigs tredjestørste teleselskab, Bouygues, har afvist et tilbud på omkring 10 milliarder euro og dermed at blive opkøb af sin konkurrent.

Bestyrelsen i Bouygues Telecom afviste tirsdag konkurrenten Numéricable-SFRs tilbud. Bestyrelsen ser risici ved et opkøb og tror, at Bouygues vil kunne klare sig bedre selvstændigt.

Afvisningen er et nederlag for den marrokanskfødte milliardær Patrick Drahi, som gennem selskabet Altice ejer Numéricable-SFR, og som de seneste 18 måneder har opkøbt fire selskaber i telebranchen.

Regering frygter nedskæringer

Et opkøb ville have skabt Frankrigs største telekoncern. Numéricable-SFR er lige nu nummer to på teleområdet men er samtidig Frankrigs største kabel-TV-selskab. En fusion ville også have nedbragt antallet af mobilselskaber med egne net fra fire til tre, sådan som det er ved at ske i mange lande i Europa.

Den socialistiske regering i Frankrig har gennem flere ministre ladet forstå, at regeringen ikke ville være begejstret for opkøbet, der kunne trur jobs, forbrugere og investeringer i den nødvendige videreudbygning af infrastrukturen i Frankrig. Bouygues' bestyrelse understregede da også, at den har lagt »stor vægt« på de sociale følger ved et salg.

Den franske regering står dog over for et salg af nye frekvenser til mobilt bredbånd på 4G-/LTE-teknologien - et salg, der ventes at indbringe 2,5 milliarder euro til statskassen. Færre mulige købere kan gøre dette beløb langt mindre.

Tredje afvisning på et år

Det er tredje gang på et år, at Bouygues afviser en køber til den koncern, som blev grundlagt i 1994. Tidligere har France Télécoms Orange og lavprisselskabet Iliad budt på Bouygues - hver omkring 5,5 milliarder euro. Patrick Drahi har tidligere forsøgt sig med et bud på 8 milliarder euro.