Fransk milliardær sigter efter amerikansk kabelmarked

Franskmanden Altice Patrick Drahi vil skabe en gigant på det amerikanske kabelmarked.

Foto: PHILIPPE WOJAZER.
Læs mere
Fold sammen

Den franske milliardær og ejer af selskabet Altice Patrick Drahi, har de seneste 18 måneder markeret sig med opkøb af virksomheder til 40 mia. dollar, inklusive overtagelsen af Frankrigs næststørste mobilselskab, SFR, til 23 mia. dollar. Nu vil franskmanden skabe en gigant på det amerikanske kabelmarked.

Det skriver Wall Street Journal.

Siden Patrick Drahi gennemførte fusionen mellem SFR og hans eget Numericable, er profitmarginen i det samlede selskab steget til 34 pct., primært takket være aggressiv fokus på at skære i omkostningerne.

Det er den samme strategi med stramt fokus på at skære fedtet fra budgetterne, som Drahi ventes at følge i sit indtog på det amerikanske kabel- og telekommunikationsmarked, hvor han allerede ejer selskaber Suddenlink.

Patrick Drahi, der er Frankrigs tredjerigeste mand, har tidligere forsøgte at overtage Time Warners kabeldivision, hvilket dog gik i vasken. Men milliardæren er optimistisk og vil fortsætte sin opkøbsjagt i USA.

- Vi køber en anden og en tredje og en dag vil vi være i stand til at sige "Hallo hr. Comcast" eller "Hallo hr. Charter", udtaler Patrick Drahi ifølge Wall Street Journal.