Fransk Mærsk-rival på vej med største køb nogensinde

Det franske containerrederi CMA CGM har fået et eksklusivt spillerum til at tygge på et eventuelt køb af Neptune Orient Lines' containeraktiviteter, efter at A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, angiveligt har trukket følehornene til sig.

Foto: GERARD JULIEN

Og hvis det bliver til et opkøb fra CMA CGM, vil det blive den største konsolidering i sektoren nogensinde, hvis man måler på kapacitet.

Det skriver shippinganalysehuset Alphaliner.

American President Lines (APL), som Neptune Orient Lines' containerrederi hedder, er verdens syvende største af slagsen og har ifølge Alphaliner en kapacitet på 541.000 tyvefodscontainere (teu).

Dermed vil en eventuel overtagelse fra CMA CGM blive den kapacitetsmæssigt største nogensinde foran Maersk Lines overtagelse af P&O Nedlloyd i 2005, hvor det danske containerrederi overtog en kapacitet på 460.000 teu, skriver Alphaliner.

Det hører dog med til historien, at der er blevet læsset store mængder ny kapacitet ind i markedet, siden Maersk Line i 2005 overtog P&O Nedlloyd, og derfor vil et eventuelt køb af APL fra CMA CGM ikke blive den største overtagelse nogensinde målt på markedsandel.

Et køb af APL vil således "blot" tilføre CMA CGM 2,6 pct. af den globale markedsandel målt på kapacitet, mens Maersk Lines køb af P&O Nedlloys i sin tid gav 5,5 pct. af den globale kapacitet.

CMA CGM har fået eksklusivitet til at gennemføre due dilligence og komme frem med et officielt købstilbud på APL indtil den 7. december.