Fransk løve overhaler VW i Danmark efter dieselskandale

Den tyske bilproducent VW topper ikke længere listen over nyregistrerede biler i Danmark. Peugeot overhaler den tysk bilgigant herhjemme i november.

Foto: STRINGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om der er godt gang i bilsalget i Europa i november, hvor salget er steget med 13,7 procent, er der kedelige nyheder for Volkswagen i Danmark.

Antallet af nyregistrerede biler faldt nemlig for den tyske bilproducent i november sammenlignet med samme måned sidste år, viser bilimportørernes statistik over nyregistrerede biler.


Således blev nyregistreret 1.839 VW-personbiler mod 1.952 i november sidste år. Og dermed sniger franske Peugeot med løvelogoet sig op på førstepladsen foran Volkswagen med 1.877 nyregistrerede biler i november mod 1.555 sidste år.


Kigger man for perioden mellem januar og november ligger Volkswagen dog stadig foran Peugeot.

Indtil videre har skandalen om fiflerier med test af udledning af forurening fra bilproducentens dieselmotorer ikke afspejlet sig i bilsalget herhjemme, hvor både prisniveau og salgstallene tilsyneladende ikke led under sagen, der har kostet Volkswagen milliarder af kroner og et særdeles hårdt hak i firmaets renommé.

Med de nye tal tyder det dog på, at udledningssagen begynder at afspejle sig i, hvor mange biler Volkswagen kan sælge.

De nye tal for bilsalget i Europa i november viste nemlig stor fremgang på 13,7 procent, men Volkswagen kun kunne mønstre en stigning på 4,1 procent ifølge en opgørelse fra de europæiske bilproducenters forening, ACEA.


Og dermed taber VW også terræn i forhold til konkurrenterne i Europa, hvor selskabets markedsandel er faldet til 24,3 procent sammenlignet med 26,6 procent i samme måned sidste år.

VW-skandalen tog for alvor fart i USA, og her er bilsalget faldet med hele 15,4 procent, når man holder november 2015 op mod samme måned sidste år, oplyser Volkswagen.