Fransk biotekselskab til vejrs efter stærke insulindata

Det franske biotekselskab Adocia stiger på børsen i Paris efter offentliggørelsen af positive fase 1-resultater med et ultrahurtigtvirkende insulin. Insulinet, der udvikles i samarbejde med det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, kan blive en konkurrent til Novos kommende ultrahurtigtvirkende insulin, Fiasp.

Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske børshus Bryan Garnier kalder ifølge Bloomberg News fase 1-resultaterne for fremragende og vurderer, at de kan differentiere Eli Lilly og Adocias ultrahurtigtvirkende insulin i konkurrencen med Novos Fiasp. Aktien i Adocia lå en overgang til en gevinst på 10 pct., men er siden bakket lidt til en gevinst på 7,6 pct.

Data fra studiet af Lillys og Adocias hurtigtvirkende insulin, Biochaperone Lispro, viser, at stigningen i blodsukkeret i de første to timer efter et måltid var 61 pct. lavere ved brug af det ultrahurtigtvirkende insulin frem for brug af Eli Lillys Humalog.

Biochaperone Lispro er desuden mere bekvem at bruge for patienten, da vinduet for brugen af insulinet, uden at det mister sin effekt, er større end ved de mest benyttede hurtigtvirkende insuliner fra Novo og Eli Lilly.

Det nye insulin bygger på Adocias teknologi Biochaperone, der accelererer insulinoptagelsen samt Eli Lillys insulin Lispro, der er det aktive stof i Humalog.

Novo Nordisk er væsentligt længere fremme i udvikingen af Fiasp og venter at indsende registreringsansøgninger i USA og Europa i slutningen af 2015.