Fransk ALK-rival får grønt lys til at producere igen

Efter godt tre måneder, hvor produktionen har stået stille, har ALK-Abellós franske rival Stallergenes Greer endelig fået grønt lys af myndighederne til at genoptage produktionen af allergivacciner på sin fabrik i Frankrig.

Efter godt tre måneder, hvor produktionen har stået stille, har ALK-Abellós franske rival Stallergenes Greer endelig fået grønt lys af myndighederne til at genoptage produktionen af allergivacciner på sin fabrik i Frankrig. EPA/HORACIO VILLALOBOS Fold sammen
Læs mere
Foto: HORACIO VILLALOBOS

Dermed må ALK-Abelló konstatere, at det, der har nærmet sig et monopol på det franske marked, snart er slut.

Det franske selskab oplyste i en meddelelse torsdag aften, at det venter gradvist at kunne møde efterspørgslen efter sine allergivacciner, herunder den dråbebaserede vaccine Staloral.

Stallergenes Greer fik i december sidste år besked af de franske myndigheder om midlertidigt at indstille produktionen på sin eneste fabrik i byen Antony. Det skete efter problemer med indkøring af et nyt it-system, hvilket resulterede i driftsmæssige forstyrrelser og forkerte produktleverancer.

Produktionen af enkelte produkter blev genoptaget i starten af februar. Det gjaldt dog kun tabletbaserede vacciner mod græs- og husstøvmideallergi samt en behandling mod allergi over for bistik.

Derimod var de mest benyttede allergivacciner i Frankrig ikke omfattet. Det franske marked er ligesom en række sydeuropæiske markeder kendetegnet ved en udbredt brug af allergivacciner, der produceres specifikt til den enkelte patient.

For ALK har rivalens produktionsstop betydet, at salgsvæksten i år bliver væsentligt større end sidste år.

ALK venter i 2016, at basisforretningen vil vokse med 10 pct. organisk til en omsætning på omkring 2,6 mia. kr. I et normalår ligger ALK's vækst på 0-5 pct.