Frankrig forbyder Uber

En talsmand fra det franske indenrigsministerium fortæller, at taxi-appen Ubers billige service, UberPop, bliver forbudt i Frankrig fra nytår.

Taxier i Paris spærrede mandag morgen omkring 260 km vej i byen for at demonstrere mod taxi-appen Uber. Nu bliver Ubers billige tjeneste UberPop ulovlig i Frankrig fra nytår. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske taxi-app Uber er igen i problemer - denne gang i Frankrig.

Det var en talsmand fra det franske indenrigsministerium, Pierre-Henry Brandet, der mandag fortalte den franske TV-station BFM TV, at Uber-chauffører ikke længere lovligt vil kunne samle passagerer op i Paris efter nytår, hvis de kører for Ubers billige tjeneste UberPop.

Så sent som i fredags vandt Uber ellers en retssag mod taxi-firmaer, der anklagede taxi-appen for uretfærdig konkurrence i den franske hovedstad. Det affødte en strejke blandt taxier i Paris mandag morgen, der spærrede omkring 260 km vej i Paris ved at køre i sneglefart.

Talsmanden Pierre-Henry Brandet udtalte som begrundelse for at forbyde Uber, at tjeneste forbydes for bedre at kunne regulere taxi-branchen og undgå uretfærdig konkurrence.

Forbuddet i Frankrig kommer ovenpå en hård uge for Ubers taxi-tjeneste. Her valgte både Spanien, Thailand og Holland at forbyde tjenesten og i New Delhi i Indien blev Uber forbudt, efter en passager i sidste uge anklagede en Uber-chauffør for at have voldtaget hende.

Så sent som tidligere i dag endte Uber i en PR-storm, efter tjenestens australske afdeling skrev på Twitter, at de forhøjede prisen i Sydney, på grund af stor efterspørgsel blandt passagerer, der gerne ville væk fra en gidselsituation i byen, hvor omkring 30 personer holdes som gidsler på en café.