Frank Rasmussen fortsætter i telebranchen

Bibob-stifteren har en plan, efter at han tirsdag solgte lavprismobilselskabet til Telenor for 93 millioner kroner.

Foto: Bax Lindhardt
Stifteren af lavprisselskabet Bibob, som Telenor købte tirsdag morgen, fortsætter i telebranchen.

Frank Rasmussen, som var ophavsmanden bag det i dag TDC-ejede Telmore, forlader godt nok direktørstolen for det to år gamle Bibob med endnu et tocifret millionbeløb på bankkontoen. Men han slipper slet ikke den telebranche, som han har ændret totalt ved sine iværksættervirksomheder.

Klar til lancering

For nogle måneder siden tiltrådte han nemlig som direktør for MVNO Systems, der leverer kunde- og regningssystemer til netop Bibob og nu gør klar til at gå bredere ud.

»MVNO Systems har udviklet en palette af systemer til mobilselskaber. De systemer er nu rettet til, så de er klar til en kommerciel lancering,« siger Frank Rasmussen til Business.dk.

Han solgte nu, hvor det efterhånden ikke er nok at være almindeligt mobilselskab, fordi kunderne ønsker så meget mere, som de kan få fra de store koncerner.

»Det er rigtigt, men der kommer mere tryk på kedlen nu for Bibobs kunder, som jo overhovedet ikke ellers vil mærke forskellen,« siger han.

Ingen forhandlinger

Hvor længe har I forhandlet?

»Jeg vil snarere sige, at vi gennem lang tid har haft en afsindigt god dialog med Telenor. Alt er kørt snorlige, og der har ikke været noget med at skulle forhandle og kæmpe, sådan som jeg har oplevet det tidligere. Jeg vil kalde det en lykkens dialog,« siger Frank Rasmussen.

Han er dog vemodig over at nu at forlade Bibob, hvor han med øjeblikkelig virkning fratræder som direktør.

»Det er det bedste team, jeg nogen sinde samarbejdet med. Det er første gang, at jeg har knebet regulær tåre, der kommer fra hjertet. Det er Danmarks ubetinget mest effektive televirksomhed med blot ti medarbejdere, inklusiv markedsføring og økonomi, til at håndtere 70.000 kunder til UG,« siger han.

Men får du ikke svært ved at holde sig i kulissen fremover, når du har været så markant fremme indtil nu?

»Hvor mange gange har du set mig rykke ud det seneste år?« lyder modspørgsmålet med et grin.

Bibob fortsætter

Bibob fortsætter som selvstændigt selskab under Telenor-paraplyen, som i Danmark også tæller mobilselskaberne Sonofon, Tele 2 og CBB Mobil, Internet-leverandøren Cybercity og TV-leverandøren Canal Digital.