Frank Kristensen: Jeg husker ikke 2008

Den tidligere direktør i Vestjysk Bank, Frank Kristensen, erindrer intet om kursmanipulation, men vil ikke afvise at være indblandet.

Den tidligere bankdirektør Frank Kristensen har ingen erindring om at have medvirket til kursmanipulation, men vil ikke afvise, at han kan have haft kendskab til det. Foto: Morten Stricker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere direktør i Vestjysk Bank, Frank Kristensen, der blev fyret i september 2012 efter en milliardnedskrivning i banken, kan ikke huske noget om en aftale med Sparekassen Himmerland.

Frank Kristensen er sigtet af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) også kendt som Bagmandspolitiet for sit ansvar for grov kursmanipulation, der blev begået i 2008, ved at Vestjysk Bank holdt Sparekassen Himmerlands aktiekurs kunstigt oppe med køb af aktier for omkring 1,1 millioner kroner.

Beløbsstørrelsen er ikke stor

»Jeg kan ikke kommentere det, for jeg har ikke erindring tilbage til 2008. Beløbsstørrelsen er jo heller ikke voldsom stor, så det ...,« siger Frank Kristensen med henvisning til, at handler på den størrelse typisk er gået uden om hans bord.

§Du har altså ikke været inde over den aftale, der ifølge sigtelsen har været med Sparekassen Himmerland?

»Det har jeg ingen erindring om. Det kan jeg ikke afvise. Men det er jo ikke en beløbsstørrelse, som jeg normalt bruger meget tid på. Nu må vi se, hvad der er. Men det kommer meget bag på mig det her.«

§Kan du bekræfte, at der har været aftaler mellem Vestjysk Bank og andre banker om at lægge købsordrer ind på hinandens aktier for at holde kursen oppe?

»Nej, det har der ikke. Jeg tror, at der må være tale om en misforståelse, for vi har hele tiden og altid haft en regel om, at det er markedet, der bestemmer kursen både på vores egen aktie og andres.«

§Dermed afviser du vel, at det kan være foregået med dit kendskab?

»Jeg kan jo ikke afvise, at ... Det ville være naturligt, at fondsfolkene omtalte det, men det er ikke noget, vi har haft store drøftelser om. Vi har i hvert fald ikke deltaget i det bevidst,« siger Frank Kristensen.