Frank Jensen jubler over ny milliardbydel med luksushotel

Københavns overborgmester har svært ved at få armene ned over Danica Pensions milliardplaner for det store postområde bag Hovedbanegården.

Foto: Søren Bidstrup. Københavns overborgmester Frank Jensen
Læs mere
Fold sammen

Torsdagen eftermiddag skal Københavns Borgerrepræsentation nikke til en stor erhvervsplan om blandt andet at skabe 20.000 ekstra job, så timingen er ualmindelig god for overborgmester Frank Jensen (S), når Danica Pension torsdag morgen har lanceret sine milliardstore planer om at skabe et helt nyt erhvervskvarter på de nuværende kæmpe postarealer bag Hovedbanegården.

»På rådhuset har vi fulgt tingene tæt, og det er utrolig glædeligt, at Danica Pension vil investere fire-fem milliarder kroner. Det er det største erhvervsprojekt i nyere tid, og det er et projekt, der giver værdi for hele byen og omfatter 6.000-10.000 arbejdspladser, når alle de nye bygninger er taget i brug,« siger en svært begejstret overborgmester til Berlingske Business.

Danica Pension vil nedrive den store postterminal og bygge omkring 125.000 kvadratmeter, hvoraf hovedparten skal bruges til kontorer - i stueplan kommer butikker og cafeer, og så skal der opføres flere hundrede boliger, som skal bruges af udstationerede udlændinge. Endelig skal det eksisterende dansk posthovedkontor på Tietgensgade omdannes til et fire- eller femstjernet hotel med 200-400 værelser.

»Når jeg taler med turistbranchen, er der appetit på flere hoteller, og det kan især styrke turismen, hvis vi får et brand, som vi ikke har i København i forvejen,« siger Frank Jensen.

Som tidligere omtalt af Berlingske Business har han netop deltaget i den internationale Mipim-ejendomsmesse i Cannes blandt andet for at tiltrække flere internationale investorer til hovedstaden, så der kommer flere penge til at udvikle boliger og arbejdspladser. Derfor glæder hovedstadens førstemand sig over, at amerikanske BlackRock står for halvdelen af investeringen på forventet fem milliarder kroner.

Læs om, hvordan Frank Jensen deltager i jagten på internationale investorer

»Det viser, at internationale investorer tror på København. Udlandet står nu for 25 procent af investeringerne i ejendomme, og det er en god udvikling, at vi både kan fastholde internationale investorer og tiltrække nye,« lyder det fra Frank Jensen.

Der er endnu ikke udarbejdet lokalplan, men overborgmesteren lægger vægt på, at der bliver skabt et nyt erhvervskvarter af »international klasse«, som omfatter et grønt strøg med flere parkanlæg i tilknytning til SEB-bygningerne og Rigsarkivet på nabogrundene.