Frank Hvam betaler sig selv kæmpe udbytte trods rædselsår

Et millionoverskud er forvandlet til et underskud. Alligevel betaler Frank Hvam sig selv flere millioner kroner i udbytte. Også Casper Christensen lider underskud.

Foto: Simon Læssøe

Et overskud på over fire millioner kroner, har forvandlet sig til et underskud på 75.000 kroner på et år i Frank Hvams selskab, KVABS ApS. Alligevel udbetaler han næsten 6,4 millioner kroner til sig selv i udbytte. Det fremgår det af et nyt regnskab, der netop er offentliggjort fra virksomheden.

Omsætningen faldt ligeledes i KVABS. Fra 5,3 til 1,2 millioner kroner. I regnskabet står der blandt andet, at »Ledelsen anser årets resultat for utilfredsstillende.« De største udgiftsposter i virksomheden er personaleomkostninger, der ligger på lige under en million kroner. Derefter er det »øvrige finansielle poster«, hvor selskabet har tabt en halv million kroner. Det er næsten 10 gange så meget som året før.

Selvom Frank Hvams virksomhed har haft et dårligt år, har KVABS stadig en egenkapital på 7.2 millioner kroner i kassen.

Frank Hvam har det seneste år medvirket i filmen Dan Dream, ligesom KVABS har ejerandel i Aktieselskabet Bremen. I samme ombæring har Casper Christensen netop offentliggjort regnskabet for sin virksomhed Douglas Entertainment. Her er omsætningen faldet fra 5,6 millioner kroner, mens det tal i år ligger på 1,6 millioner kroner.

Også overskuddet har her forvandlet sig til et underskud. I sidste regnskabsår lå overskuddet på knap 100.000 kroner, mens det i år bliver til et underskud på 120.000 kroner.