Franchise-tagere forudser McDonalds snarlige død

Der er røg i køkkenet hos burgerkæden McDonalds. En række franchisetagere i USA er dybt bekymret for fastfood-kædens fremtid.

Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske fastfoodkæde McDonalds er i store problemer i USA, og kædens seneste forsøg på at rette op på problemerne med blandt andet servering af morgenmad i hele åbningstiden, møder nu heftig kritik fra amerikanske franchisetagere, der betegner situationen som en dyb depression, der betyder at kædens dage snart kan være talte.

Det skriver den britiske avis the Independent.

Beslutningerne fra direktionsgangene i Mcdonald's, der skal hjælpe på faldende salgstal, har udover heldagsmorgenmad i det amerikanske også inkluderet den såkaldte 'Create your taste' menu, hvor kunderne selv kan bygge deres burger med op til 30 forskellige ingredienser at vælge imellem.

Disse tiltag stiller højere krav til restauranterne og franchise-tagere er langt fra begejstrede, viser en undersøgelse foretaget af børshuset Nomuras analytiker Mark Kalinowski.

- Direktøren planter frøene for vores forsvinden. Vi er en hurtig-serveringsfastfoodkæde, ikke som Five Guys eller Chipotle (populære fast-food kæder, red). Systemet kan være på vej mod sine sidste dage, siger en franchise-tager blandt andet, ifølge the Independent i undersøgelsen.

29 franchise-tagere, der tilsammen ejer 226 restauranter, blev bedt om i undersøgelsen at vurdere deres situation seks måneder frem på en skala fra 1 (dårligt) til 5 (fantastisk), hvilket resulterede i en score på 1,69.