Fragtmænd får hjælp af containertømmer

Danske Fragtmænd Fyn har sammen med virksomheden AL-VAC i Lemvig udviklet en containertømmer, der letter arbejdet med at tømme containere for papkasser og fragte dem videre ind på lageret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Før ville ingen medarbejdere på Danske Fragtmænds terminal i Odense tømme de fyldte containere, hvor papkasserne fra Kina stod i spænd – nu vil de nærmest ikke væk derfra, selv om man arbejder med et rotationsprincip.

- Medarbejderne er meget tilfredse med vores nye 'containertømmer', som jeg har arbejdet med siden slutningen af 2008 – efter et års udviklingsarbejde sammen med Allan Laursen fra AL-VAC i Lemvig, siger teknisk chef hos Danske Fragtmænd Fyn, Svend Jørgensen.

Hos Danske Fragtmænd har man sat containertømmeren sammen med et transportbånd udviklet til opgaven af firmaet Caljan A/S i Hasselager ved Århus.

Medarbejderen sætter en sugekop på papkassen, som derefter helt automatisk trækkes ud uden at belaste hverken ryggen på grund af de skæve arbejdsvinkler eller neglene, når man skulle have fat i de første kasser i containeren.

Bedre arbejdsmiljøAnlægget består af en komplet Condor-containertømmer med integreret vakuum- løfter, som er ideel ved tømning af containere. Man plukker kasserne med sugehovedet, vakuumløfteren trækker eller løfter kassen, som medarbejderen så styrer hen på transportbåndet, der fragter dem hen til enden, hvor kasserne sættes på paller.

- Vi har gjort meget for at få et anlæg, hvor medarbejderne ikke fik for mange ensartede og gentagne bevægelser som arbejdsmiljømæssigt er uhensigtsmæssige. Nu er der ingen løft. Man skal blot styre kassen hen på båndet, siger Svend Jørgensen.

Arbejdsmiljømæssigt er forholdene således i orden, og man kan nu uden problemer modtage de tusindvis af containere, der kommer især fra Østen hvert år. Bare cykler modtager man 80.000 af om året – i papkasser.

- Vi gør meget ud af de miljø- mæssige forhold i Danske Fragtmænd, og jeg har da også hjulpet andre afdelinger med at sikre medarbejderne godt arbejdsmiljø. Det gør medarbejderne mere tilfredse. Der bliver færre sygedage, og vi bliver mere konkurrencedygtige og får flere kunder, når vi kan overholde aftalerne, siger Svend Jørgensen.

Anlægget, der er placeret på Danske Fragtmænds afdeling på Næsbyvej ved Odense Havn, har en løftekapacitet på 70 kg og en rækkevidde på tre meter, og det er justerbart i højden.