»Fragtens Uber« henter millioner og vil ud til hele landet

Med nytilført kapital i ryggen vil kurérservicen Mover nu udvide forretningen fra København og ud til resten af landet, mens man også kigger mod udlandet. »Vi kan noget, ingen andre kan,« siger stifter.

Foto: JOSEP LAGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er blevet kaldt »fragtens svar på Uber«, men mens liftjenesten aktuelt bokser med juridiske slagsmål og stramme taxilove, har det København-baserede Mover mere fast jord under hjulene. For snart et år siden åbnede kurérservicen for sin tjeneste i København og tillod dermed hovedstadens borgere og virksomheder at fragte varer med en af de mere end 2.000 chauffører, der har tilknytning til Mover.

Og mandag rundede virksomheden, der er grundlagt og stiftet af Martin Christian Hansen og Oliver Venndt Kaszas, en ny milepæl, da man kunne meddele, at man har rejst i alt 8,3 millioner kroner fra private investorer og offentlig hold.

De tre nye investorer er Jørgen Lindholm Lau, tidligere partner i kapitalfonden Axcel, Nicolai Strate, tidligere partnere i Qvartz + Co og Karsten Pedersen, partner i Lett Advokater. Jørgen Lindholm Lau træder desuden til som nye bestyrelsesformand i foretagendet, der aktuelt beskæftiger 14 personer i hovedstaden. Derudover har Vækstfonden, der er allerede er investor i virksomheden, forhøjet sit bidrag.

Med millionerne i ryggen har Mover, der hidtil kun har opereret i hovedstaden, ambitioner om at rykke ud i resten af landet, fortæller Martin Christian Hansen, der er adm. direktør i foretagendet.

»Pengene skal bruges på at vækste. Vi skal ud til de andre byer i landet, ligesom vi også kigger på udlandet. Men i første omgang handler det om at cementere positionen herhjemme,« siger han.

Efter planen vil Aarhus, Aalborg og Odense i løbet af de kommende måneder kunne benytte sig af fragttjenesten, siger Martin Christian Hansen.

Derudover vil en del af midlerne gå til at forbedre den digitale platform, man opererer på.

»Vores professionelle kunder har nogle andre krav, og i takt med at teknologien udvikler sig, er det afgørende, at vi skubber og udvikler vores transportplatform,« siger direktøren.

Virksomheden blev stiftet i 2015, og med knap to år på bagen er det langtfra nogen guldrandet forretning i øjeblikket, vedkender Martin Christian Hansen. Ambitionen er, at man i løbet af de næste 18 måneder helst skal tjene penge.

»Men i første omgang handler det om at vinde markedsandele. Markedet for transport i varevogne er en industri på fem milliarder, der vokser voldsomt på grund af e-handel, så det handler om at bide sig fast,« siger Martin Christian Hansen.

»I øjeblikket kører vi cirka 100 ture hver dag i København, og selvom det giver os et godt udgangspunkt, er det ikke tilfredstillende i længden, for vi brænder mange penge af på at udvikle platformen«

De to stiftere beholder fortsat majoriteten i selskabet, hvor de tre nye investorer træder ind i ejerkredsen. Ifølge Jørgen Lindholm Lau er der et stort potentiale i kurértjenesten.

»Jeg ser et enormt potentiale i Mover. På kun et år har de fået tilknyttet så mange chauffører, at de reelt er den største udbyder af »last mile delivery« i Storkøbenhavn. Samtidig har de lavet aftaler med en række større virksomheder indenfor vidt forskellige brancher,« siger han i en pressemeddelelse.

Aktuelt er mere end 2.000 tilknyttet Mover på freelancevilkår, hvor de fortsat kan køre for andre transporttjenester. Ifølge Martin Christian Hansen opererer man med en model, hvor chaufførerne får 80 procent af omsætningen på en tur, mens Mover får de resterende 20 procent.