Fra tæpper til mursten

Henrik Lyngskjold holdt styr på penge i Tæppeland, men skiftede til ejendomme. I dag er han med i toppen af DTZ, som satser på mere analyse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Aldrig i livet.«

Sådan reagerede Henrik Lyngskjold, da en headhunter-ven foreslog ham at blive konsulent efter hjemkosten fra nogle år i udlandet uden job på hånden.

Han ville hellere tilbage til salg og markedsføring, som han var blevet uddannet i på CBS. Vennens forslag slog dog rødder, og i dag er Henrik Lyngskjold en toneangivende erhvervsmægler som direktør og seniorpartner i DTZ Egeskov & Lindquist.

Tæpper og tysk

Han voksede op i Greve, faren var Berlingske-typograf, men læste til jurist, ligesom moren, da teknologien åndede trykkerfaget i nakken.

Sønnike kastede sig over cand.merc.-studiet, og blev ansat i Tæppeland-koncernen. Her var han udstationeret to år i Tyskland og i kortere perioder i Frankrig og Schweiz og sluttede som økonomi- og administrationschef, blandt andet med ansvar for en portion ejendomme og lejekontrakter. Det tyske havde bidt sig fast, så fra 1999 blev han økonomi-boss i et østrigsk sol varmefirma, delvis ejet af Velux. Firmaet lå i provinsen Kärnten, og ved en fabriksindvielse hilste Henrik Lyngskjold på områdets ubestridte og farverige leder, Jörg Haider.

I 2002 skulle det ældste barn i 1. klasse, og familien valgte at drage hjem, så det kunne blive skolegang i Danmark for knægten – som mandag i øvrigt trak i dronningens klæder og begyndte i Livgarden.

Efter hjemkomsten – og det overraskende venneråd – endte det med, at Henrik Lyngskjold kom til Colliers International, hvor han kendte grundlægger Hans Vestergaard. Han ledede københavnerafdelingen af det Aarhus-baserede mæglerhus og blev partner.

Mere analyse

I 2007 drog han til DTZ, hvor han leder Capital Markets-afdelingen med store transaktioner og er med til at styre virksomhedens nye planer om ekspansion, især på analysesiden.

»På globalt plan har DTZ fået nye ejere, som vil have vækst og vil forsvare positionen som en af de største ejendomsrådgivere. Og så skyldes det en global trend om, at rådgivning fylder mere i vores branche,« siger Henrik Lyngskjold.

Mavefornemmelser, baseret på nok så mange års erfaring, skal i stigende grad underbygges af analyser og talmateriale.

Særligt i USA er det i dag udbredt at have fast ejendomsrådgiver, ligesom de har fast reklamebureau, advokat og revisor.

»Mange virksomheder har efter bare fem år et helt anderledes lokalebehov. De har måske købt andre op eller solgt fra. Dem skal vi kunne hjælpe med strategiske overvejelser, overskudsplads, lejeaftaler og værdisætning af ejendommene,« siger DTZ-partneren.

Han og DTZ lægger vægt på langvarigt samarbejde frem for at jagte nye kunder, og det afspejles med en af hans yndlingsejendomme, den tidligere Galle & Jessen-chokoladefabrik på Lyngbyvej.

»Virksomheden ville gerne flytte produktionen, så vi hjalp med at finde en investor blandt vores kunder – og med at finde en lejer. Nogle år senere, i 2008, hjalp vi så med at sælge ejendommen til Topdanmark.«