Fra kongehus til Kasi-Jesper

Som forretningskvinde og smykkedesigner spænder Julie Sandlau bredt. Det vidner samarbejde med både Kronprinsessen og Kasi-Jesper om.

PR-foto Fold sammen
Læs mere

Hvorfor tør Julie Sandlau indgå et tæt partnerskab med Kasi-Jesper? Sådan har det lydt fra flere sider, efter at Berlingske forleden kunne afsløre, at den anerkendte danske smykkedesigner har indgået et nyt parløb med forretningsmanden Jesper Nielsen.

Julie Sandlau skal designe og producere smykker for Nielsens fremadstormende smykkefirma Endless, hvis forretningsfilosofi er at sælge smykker i massevis til overkommelige priser til middelklassen. Aftalen har ført til undren blandt kendere af Julie Sandlaus særlige smykkedesign. For hvordan kan forretningskvinden og designikonet Julie Sandlau, som siden 2002 har markedsført sig på at fremstille »glamourøse og eksklusive smykker«, bevare respekt og stjernestatus i egen målgruppe, når hun samtidig masseproducerer billigere smykker til den kontroversielle Kasi-Jesper?

Det kan lade sig gøre, fordi Julie Sandlau ikke bare er en fremsynet og dygtig designer. Hun er også en iskold og risikovillig forretningskvinde. For hende var det et spørgsmål om at udnytte, at hun sammen med sin ægtemand Dennis Sandlau Jacobsen siden 2005 har bygget en velsmurt smykkefabrik op med egen udviklingsafdeling. Sandlau-fabrikken i Hanoi er efter en del begyndervanskeligheder i det vietnamesiske bureaukrati vokset pænt i sine første ti år. I år 2009 rundede fabrikken 90 ansatte, og i dag tjener små 700 vietnamesere deres løn på fabrikken.

Sandlaus talent for forretning og design kommer ikke bare Endless til gode. Også modekoncernen Bestseller har fået produceret smykker hos Sandlau – ligesom en række mindre virksomheder har, og Sandlau-parret har med tiden skabt sig et godt ry i smykkeindustrien, hvor de regnes for at kunne »levere varen«, både hvad angår pris, kvalitet og fleksibilitet. Tilmed går det flot fremad for parrets eget smykkebrand »Julie Sandlau«, der har haft en tocifret salgsvækst i årevis.

Allerede da Julie Sandlau var i midten af 20erne, var hun ikke bleg for at tage chancer og kaste sig ud i nye ting. Hun afbrød sine jurastudier på Københavns Universitet, og på kun tre år nåede hun at være både jurastudine, model, reality-TV-stjerne og selvstændig smykkedesigner. Siden 2002 gjorde hun smykkehåndværket til en karrierevej, og hendes navn blev hurtigt til en succesfortælling i dame- og modeblade. Interessen for hende blev ikke mindre, da kronprinsesse Mary begyndte at gå med Sandlau-smykkerne. I virksomheden opleves Julie Sandlau da også som en kvinde, der lynhurtigt spotter den gode forretning mellem de mange kunstneriske og kreative diskussioner.

»Selv om Julie er ekstremt kreativt begavet, er hun skruet sammen på en måde, så det altid er fakta over følelse,« fortæller en af de ansatte i Sandlaus voksende virksomhed.