Fra bankmand til boligudvikler

Hans-Bo Hyldig kom i lære i den lokale bank i Nakskov og præger som projekt-udvikler i FB Gruppen hovedstadens boligbyggeri.

Hans-Bo Hylding er direktør og medejer af ejendomsprojektmageren FB Gruppen, som har bygget boliger for efterhånden mange hundrede millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

50-årige Hans-Bo Hyldig har som direktør og medejer af FB Gruppen sat sit præg på de senere års omfattende boligbyggeri i hovedstaden. Som mange andre ejendomsfolk begyndte han i bankverdenen – han kom i lære i Lollands Bank i Nakskov, tæt på foræld- renes gård.

Her gik han i gang med HD og kunne læse første del i Nykøbing Falster, mens andendelen krævede en del lange køreture til Handelshøjskolen/CBS på Frederiksberg.

I 1990 fik han job i den daværende Bikubens hovedsæde i Silkegade i hjertet af København og tog sideløbende kandidatstudiet i revision.

Selv om det aldrig blev til et revisorjob, lærte Hans-Bo Hyldig med egne ord masser om »systematik og struktur«. Nyttige ting, når FB Gruppen skal holde styr på et hav af kontrakter og forhandle med jordsælgere, rådgivere, entreprenører, byggefolk, ejendomsmæglere, banker og slutinvestorer som led i det årlige byggeri af cirka 250 nye boliger.

Derefter fulgte fem år hos Realkredit Danmark med fokus på erhvervskunder, og så tog han springet til en af kunderne, Søtoftegård, en af tidens mellemstore projektmagere.

»Jeg havde et godt job som kontorchef i Realkredit Danmark, men vidste også, at jeg havde en profil, der ikke passede til et længere karriereforløb i banken. Jeg havde derfor lyst til noget andet og fik mulighed for at prøve kræfter med ejendomsbranchen,« fortæller Hans-Bo Hyldig.

Hyldig var heldig med brancheskiftet, og ikke så længe efter var han med til at grundlægge FB Gruppen.

»Jeg synes, det er fantastisk at have med ejendomme at gøre. Jeg glæder mig til at gå på arbejde hver dag og glæder mig over det, vi bygger og skaber,« siger han.

Firmaet har skarpt fokus på boliger, dog helst ikke i de allerøverste prislejer, og har projekter i hele Storkøbenhavn. Aktuelt er der byggeri eller byggeplaner i Sydhavnen, Roskilde, Køge og Grønttorvet i Valby samt på Frederiksberg og Islands Brygge.

Hans-Bo Hyldig er samtidig næstformand i Byggesocietetet, i tæt parløb med formand Tony Christrup fra konkurrenten Arkitektgruppen.

»Der er plads til os alle! Byggesocietetet er et fantastisk netværk, der samler alle typer aktører i branchen, og jeg er glad for, at vi har fået vitaliseret foreningen og fået mange nye medlemmer,« siger Hans-Bo Hyldig.

I hjembyen Roskilde er han også engageret, blandt andet med sæde i kommunens erhvervsudvalg og lokalbestyrelsen for aftenskolen FOF.

Tilknytningen til Vestlolland holder han fast i: Selv om virksomheden bruger Handelsbanken, er hans gamle lærested, Lollands Bank, fortsat den private bank.

Desuden har han overtaget forældrenes gård. Den bliver dels drevet som fritidslandbrug sammen med en nabo, dels brugt som sommerhus for familien, der omfatter hustruen og parrets tre børn.