Fotohandlere freder direktør trods kartelsag

Direktøren for de danske fotohandleres brancheforening er centrum i verserende kartelsag. Men fotohandlerne bakker ham op, siger næstformanden.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Poul Erik har vores opbakning. Det kan du være helt sikker på.«

Så kontant formulerer baglandet sin opbakning til direktøren for de danske fotohandleres brancheorganisation, DAFO, Poul Erik Pedersen.

Direktøren er ellers endt som centrum i en større kartelsag, hvor Konkurrencestyrelsen i et udkast til en rapport fastslår, at DAFO i strid med loven har koordineret priser og delt kunderne i mellem sig.

Konsekvensen har formentlig været, at forbrugerne i årevis har betalt overpriser på fotos til pas og kørekort, konkluderer styrelsen i den foreløbige rapport, Berlingske er i besiddelse af.

Men DAFO's bestyrelse bakker helt op om Poul Erik Pedersen, siger næstformand Michael Hjorth, der er indehaver af Photocare i Viborg.

»Som bestyrelse har vi valgt at sige, at vi har meget stor tiltro til Poul Erik Pedersen.«

Af bevismaterialet i sagen fremgår det, at DAFO-formanden personligt arbejdede for at få priserne forhøjet hos fotohandlerne og i de danske kommuner.

Poul Erik Pedersen selv har indtil videre ikke villet kommentere sagen. Og de nærmere detaljer vil Michael Hjorth heller ikke udtale sig om:

»Jeg har ikke nogen kommentarer, udover at du skal kontakte Poul Erik Pedersen, hvis du vil have noget at vide om den her sag. Så lang tid sagen kører, er vores vurdering, så vil det ikke gavne os at komme med en masse kommentarer,« siger Michael Hjorth.

Konkurrencestyrelsens såkaldte klagepunktsmeddelelse er nu sendt i høring hos sagens parter. Først senere kommer styrelsens endelig indstilling til Konkurrencerådet, der skal træffe afgørelsen i sagen.