Forventningerne skruet højt op til Danske Bank

Forventningerne til Danske Banks regnskab stiger dag for dag blandt især de udenlandske analytikere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsigten til færre nedskrivninger - og ikke mindst milliardbesparelsen som følge af Bankpakke I’s udløb - har fået flere analytikere til at løfte deres kursmål på storbanken de seneste dage, skriver dagbladet Børsen.

Alene inden for de seneste tre uger har fire udenlandske storbanker hævet deres kursmål på Danske Bank-aktien. Senest har storbanken Bank of America Merrill Lynch stærkt anbefalet Danske Bank til sine investorer.

»Vi anbefaler »køb« på både Danske Bank og DNB Nor og ser væsentlig upside - specielt for Danske Bank. Vi forventer, at kvaliteten af de danske aktiver fortsat vil forbedres og fremhæver også, at tredje kvartal er det sidste, hvor Danske Bank skal bidrage til den danske bankpakke,« skriver BofA Merrill Lynch ifølge Bloomberg.

Banken ønsker ikke selv at kommentere anbefalinger på enkelte selskaber over for dagbladet Børsen.

Med udløbet af Bankpakke I 30. september i år er Danske Banks kommende regnskab det sidste, hvor resultatet er negativt påvirket af betalingerne til pakken. Banken har siden Bankpakke I trådte i kraft i efteråret 2008 måttet punge ud med 1 mia. kr. per kvartal, og det er virkelig noget, der kan mærkes på bundlinjen. Og med analytikernes indtjeningsestimat på ca. 7,6 mia. kr. før skat i 2010 betyder en automatisk forbedring på 3 mia. kr. i 2011 utrolig meget, forklarer bankanalytiker i Jyske Bank, Christian Hede.

»Det betyder jo helt banalt, at resultatet for fjerde kvartal med et slag bliver 1 mia. kr. bedre end det for tredje kvartal, uden at de behøver løfte en finger, og resultatet for 2011 bliver forbedret med 3 mia. kr. ift, 2010. Det er måske åbenlyst for os i Danmark, fordi vi er meget bevidste om bankpakkerne, men for udenlandske investorer er det måske knap så selvfølgeligt, og derfor er det der, man ser opjusteringerne,« siger han.