Fortsat vækstproblemer hos TDC

TDC tjener gode penge takket være en efterhånden godt trimmet organisation, men det helt store mål for den nye topchef Henrik Poulsen, at øge salget, volder problemer. (Opdateret 08.27)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC fik for årets første tre kvartaler et overskud på 2,5 mia. kr. ud af en omsætning på små 27 mia. kr., fremgår det af kvartalsregnskabet, som blev offentliggjort fredag morgen.

I samme periode sidste år var overskuddet på 2 mia. kr. ud af en næsten lige så stor omsætning. Driftsresultatet i tele-, og underholdningskoncernen steg fra 5,3 mia. kr. til 5,8 mia. kr. før særlige poster.

Gælden er siden samme tidspunkt sidste år reduceret fra 40,5 mia. kr. til 28,6 mia. kr. Og forventningerne er fortsat, at såvel omsætning som resultat fra fortsættende aktiviteter før særlige poster bliver på niveau med 2008.

Omsætningen i den nordiske forretning faldt med 4,1 pct., selvom netop manglende omsætningsvækst blev udlagt som årsagen til, at Henrik Poulsen sidste efterår afløste Jens Alder på topposten. Den udfordring har den unge topchef altså ikke fået løst, selvom han kan fremvise et indtjeningsmæssigt stærkt regnskab.

(RB-Børsen)