Fortsat uvished om Greentechs beslaglagte aktier

Vindenergiselskabet Greentech ligger fortsat i forhandlinger med de italienske myndigheder om frigivelse af de beslaglagte 15 pct. af aktierne i projektselskabet Minerva Messina.

Foto: MARCELLO PATERNOSTRO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en opdatering af sagens forløb fra Greentechs advokater fremgår det, at Greentech har håndfaste beviser for, at det ikke har været involveret i forretninger med den mafiamistænkte forretningsmand Vito Nicastri.

- Gennem notater og vedhæftede dokumenter har Greentech Energy Systems vist, at det ikke har samarbejdet med Vito Nicastris entreprenørgruppe. Minerva Messina er derfor et helt nyt selskab nu, skriver forsvarsadvokaterne.

I november kom det frem, at Greentech Energy Systems blev midtpunkt i det italienske mafiapolitis kamp mod de to stærke mafiaorganisationer Cosa Nostra på Sicilien og Ndrangheta i den sydlige provins Calabrien.

Det italienske antimafiapoliti beslaglagde 15 pct. af Greentechs sicilianske vindmøllepark Minerva Messina, og mafiapolitiet forsøger at skaffe beviser for, at hele Greentechs sicilianske vindmøllepark reelt er kontrolleret af den mafiamistænkte Vito Nicastri og derfor skal beslaglægges. Der er endnu ingen dato for en endelig afgørelse i sagen.

Ritzau Finans