Fortsat svagt detailsalg

Det er stadig kolde tider for detailsalget i Danmark viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er især salget af beklædning, der trækker det samlede detailsalg i juli måned ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt-Rasmussen
Danskernes købelyst er ikke blevet bedre over sommeren, og ligger stadig i den lave ende. Det viser tal fra Danmarks statistik.

Juli måned har mødt et fald og bryder faktisk med den mindre stigning, som man har set i maj og juni måned. Detailsalget er 0,6 pct. lavere end i juni. Før det havde man set en stigning på 0,6 pct. i juni og 0,5 pct. i maj.

Det er især salget af beklædning, der har trukket juli-salget ned. Den del af detailsalget oplevede et fald på 4,8 pct. og når det udgør en tiendedel af det samlede salg, så kan det mærkes. Det er i følge cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Lone Kjærgaard, ikke så overraskende. 

»Juli har været usædvanlig varm, hvilket kan have påvirket omsætningen på en helt særlig måde. Eksempelvis er der i juli tale om et markant fald i salget af tøj og sko. Og det kan hænge sammen med, at danskerne ikke har haft den store shoppe lyst, men har søgt til stranden i stedet på grund af varmen,« siger hun i en skriftlig kommentar og forklarer, at det ikke ødelægger håbet om mere fremgang, selvom detailsalget ligger lavere i juli.

Sammenligner man med juli måned sidste, så ser man faktisk en lille fremgang. Der er en stigning på 0,1 pct. i forhold til sidste år. Men sidste års tal var stadig svagt, og det nye tal for juli måned er heller ikke noget, der betyder særlig meget, selvom det stiger lidt mere end for et år siden.