Fortsat strid mellem Scanomat-ejer og Pandora-milliardær

Kim Vibe-Petersen og Pandora-milliardæren René Sindlev ligger fortsat i strid om deres fælles luksusyachtselskab, viser årsregnskabet.

René Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab. Han blev milliardær på Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Parsifal III er navnet på en luksuslystyacht, som har kostet over en kvart milliard kroner, og som kan lejes for angiveligt et par millioner kroner om ugen. Det luksuriøse skib ejes i fællesskab af Kim Vibe-Petersen og Pandora-milliardæren René Sindlev via Partnerselskabet Parsifal.

De to rigmænd er imidlertid som tidligere beskrevet i Berlingske røget i totterne på hinanden, og striden er endnu ikke bilagt, fremgår det af det nye årsregnskab for deres fælles selskab.

Ifølge regnskabet mener René Sindlev blandt andet, at der mangler indtægter for 3,6 mio. kr. i selskabet, men også at selskabets regnskaber er belastet af omkostninger, som ikke vedrører selskabet. På den baggrund har René Sindlev anlagt voldgiftssager mod Kim Vibe-Petersen, og ifølge det seneste regnskab fra det fællesskab kører voldgiftssagerne stadig.

De to ejere er også uenige om værdisætningen af yachten. René Sindlev har tidligere anført, at den er værdisat for højt. Det seneste årsregnskab viser, at den nu er blevet nedskrevet med godt 20 mio. kr. De samlede nedskrivninger på yachten er nu på 53 mio. kr.

De to rigmænd har også sammen investeret i endnu en lukusyacht, Parsifal IV. Denne yacht er dog ifølge 2014-regnskabet blevet solgt med en fortjeneste på 18 mio. kr.

Revisorer tager forbehold

Regnskabet for rigmændenes fælles selskab viser et underskud for 2014 på 18 mio. kr. mod sidste års underskud på 48 mio. kr. Egenkapitalen er i samme periode halveret til 150 mio. kr.

Uenighederne mellem rigmændene gør, at revisorerne igen i år tager forhold i deres påtegning af årsregnskabet og kommer med supplerende oplysninger om, at ledelsen for selskabet kan ifalde ansvar på tre forskellige områder. For ikke at have overholdt reglerne om indberetningspligt. I relation til »de afledte momsmæssige konsekvenser af de verserende voldgiftssager og skattemæssige undersøgelser«. Og fordi der er risiko for, at der kan være ydet ulovlige aktionærlån.

Der er også opstået uenighed mellem René Sindlev og Kim Vibe-Petersen om det fællesejede Partnerselskabet OY-KVP, hvis hovedaktivitet består i udlejning af en Learjet 45, en businessjet fra 2008.

Ifølge det seneste regnskab mener René Sindlev blandt andet, at der mangler indtægter i selskabet på 1,5 millioner kroner i regnskaberne for 2012 og 2013. Dette bestrides ifølge regnskabet af Kim Vibe-Petersen.

For at kunne aflægge årsrapport for 2014 er parterne dog blevet enige om at indregne en omsætning på 0,75 mio. kr. og et tilgodehavende af samme størrelse.

Også i dette regnskab tager revisorerne forbehold i deres påtegning.