Fortsat konflikt hos Air Greenland

Air Greenlands kabinepersonales overenskomststridige strejke koster selskabet mange penge - og mod 1.000 passagerer er foreløbig berørt af konflikten. Det skriver Take Off.

I følge salgs- og marketingsdirektør Christian Keldsen er udgiften for Air Greenland hver dag ca. 750.000 kr. Medregnes omkostninger til indchartring af fremmede fly er udgiften dobbelt så høj, siger han til rejsenyhedsbrevet.

Alene tirsdag-onsdag berørte strejken op mod 800 passagerer i Grønland og Danmark.

"Vi arbejder på alle løsninger, det er endnu for tidligt at sige, hvor mange passagerer vi får flyttet torsdag," siger Christian Keldsen.

Den overenskomststridige strejke betragtes som force majeur. Alligevel sørger Air Greenland for - og betaler for - hotel og mad af de mange strandede passagerer. Dansk Funktionærforbund giver Air Greenland medhold i, at det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse og har opfordret sine medlemmer til at gå i arbejde.

Air Greenlands nye adm. direktør, Michael Binzer, har meddelt kabinepersonalet, at han forventer, at de går i arbejde omgående - ellers indbringes sagen for Arbejdsretten med krav om bod, siger han til den grønlandske avis Sermitsiaq og tilføjer:

"Kabinepersonalet har overtrådt den aftale, de selv har underskrevet. En aftale som Air Greenland er afhængig af, hvis vi skal leve op til de løfter, vi har givet vores kunder, siger han.

Dansk Funktionærforbund har givet os medhold i, at der ikke kan blive tale om forhandling, så længe kabinepersonalet foretager en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, siger Michael Binzer.

(RB-Børsen)