Fortsat ingen DFDS-sejlads fra Calais efter raketepisode

Rederiet DFDS’ færger over Den Engelske Kanal sejler kun til og fra Dunkerque og ikke Calais, efter en færge søndag blev ramt af en nødraket på havnen i Calais. DFDS håber på at sejle fra Calais igen tirsdag.

Foto: PHILIPPE HUGUEN. Det danskejede rederi DFDS har omdirigeret sin sejlads over Den Engelske Kanal mellem Frankrig og England, så rederiet kun sejler til og fra havnen i Dunkerque.
Læs mere
Fold sammen

Det danskejede rederi DFDS har omdirigeret sin sejlads over Den Engelske Kanal mellem Frankrig og England, så rederiet kun sejler til og fra havnen i Dunkerque.

Ændringen sker, efter en af selskabets færger søndag blev ramt af en nødraket fra havnen i Calais, hvor der aktuelt er en arbejdskonflikt.

Ifølge informationschef i DFDS, Gert Jakobsen, er der mandag eftermiddag endnu ingen tidshorisont for, hvornår færgerne igen sejler fra Calais.

»Vi håber, det er ganske kortvarigt, og at det er en enkeltstående episode. Men det giver os ingen trafikale problemer. Vi sejler i øjeblikket med fire færger fra Dunkerque og håber, vi kan gå i gang fra Calais igen i morgen,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Ingen personer kom til skade under søndagens raketepisode, der formentligt bunder i en igangværende arbejdskonflikt.

Selskabet Eurotunnel har ifølge Gert Jakobsen valgt at lukke selskabets rederi og derefter udlejet to af dets skibe til havnen i Calais, som benyttes af DFDS.

»Det har medført, at nogle medarbejdere har mistet deres job, og i den situation har man så en konflikt i havnen. Der forhandles om det, og der har været en række møder med ministeriet i Paris for at få løsnet op på det. Vi håber selvfølgelig, at episoden med nødraketten er en enkeltstående begivenhed, og at havnen rydder op i det,« siger Gert Jakobsen og tilføjer:

»Jeg kan se, at den franske fagforeningsleder, som er med ved forhandlingsbordet i Paris, har taget afstand fra episoden. Så vi stoler på, at der kommer ordentlig styr på det. Der er løbende forhandlinger i gang i Paris omkring situation, og det går vi konstruktivt ind i.«