Forsvaret skærer knap 200 mio. kr. af tab

Capinordic-folk vildt uenige med Finansiel Stabilitet om, hvor store tab den tidligere bankledelse skal gøres ansvarlig for.

Capinordic-folk vildt uenige med Finansiel Stabilitet om, hvor store tab den tidligere bankledelse skal gøres ansvarlig for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blandt de mange ting, som de tre tidligere medlemmer af den krakkede Capinordic Banks topledelse er uenig med statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet om, er størrelsen af de tab, banken led frem til konkursen. Hvor Finansiel Stabilitet har opgjort tabene til 573 mio. kr., er Capinordic-folkenes tal væsentlig mindre – nemlig 397 mio. kr.

Forskellen i de to opgørelser skyldes ifølge Capinordic-folkenes advokat, Morten Samuels­son, at Finansiel Stabilitet medregner renter og gebyrer, men den går ikke, siger han.

Morten Samuelsson illustrerede sin pointe i retten med en anekdote om en mand, som har mistet ti mio. kr. og nu søger erstatning af de ansvarlige for tabet.

Manden argumenterer, at der er gået fire år siden tabet, og hvis han i den periode havde haft de ti mio. kr. til sin disposition og investeret dem i aktier, så ville han i dag have 30 mio. kr. Derfor kræver han 30 mio. kr. i erstatning!

»Det regnestykke holder ikke. Man kan kun få erstatning for tab, ikke for tilskrevne renter,« konkluderede Morten Samuelsson under sin procedure.