Forsvarer: Ljungman vidste intet

Bagger snød sin svenske makker. Det mener Ljungmans forsvarer - og det billede forsøger han at male i retten.

Mikael Ljungmans advokat Ebbe Mogensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Var Mikael Ljungman endnu en brik i det spil, som Stein Bagger havde bygget op omkring IT Factory? Kunne han have vidst, at Baggers forretninger byggede på fup, svindel og falske underskrifter.

Mikael Ljungmans forsvarer, advokat Ebbe Mogensen, mener, at hans klient er uskyldig - og ikke på noget tidspunkt kunne vide, at Bagger var i gang med omfattende svindel i IT Factory.- Kan Mikael Ljungman vide, at der var tale om svindel i forretningerne, spørger Ebbe Mogensen Stein Bagger, der er vidne i Ljungmans ankesag i Østre Landsret

- Nej. Det kan han ikke. Jeg har ikke sagt, at det var svindel. Jeg lagde noget ovenpå leasingkontrakterne, som vi delte - og i min optik var det åbenlys svindel, forklarer Stein Bagger.

I sidste uge havde Ebbe Mogensen indkaldt den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory Asger Jensby og selskabets tidligere økonomidirektør Jeanette Lorentzen.

Begge havde jævnlig kontakt med Bagger - men opdagede ikke, at forretningerne i IT Factory byggede på fup og svindel og ikke-eksisterende software.

Anklageren i sagen Per Justesen fra Statsadvokaten for særlig Økonomisk Kriminalitet holder dog fast ved, at det var unormale transaktioner, der foregik mellem Bagger og Ljungman.


At der var betalinger til Bagger via ure til millioner, diamantsmykker og kontanter i plastikposer, der blev afleveret af en kurrer i Københavns Lufthavn eller på hotel i Frankrig.

Mikael Ljungman blev idømt seks års fængsel i byretten. Og mens Bagger har erklæret sig skyldig i svindel og har fået syv års fængsel for dette, har Mikael Ljungman hele tiden erklæret sin uskyld i sagen./ritzau/