Forsvarer for renset bankdirektør: Langt fra slut endnu

Der venter stadig flere sager i retsopgøret efter krakket af EBH Bank, og ifølge tidligere bankdirektør Finn Strier Poulsens forsvarsadvokat må man stadig have respekt for det åbne sår, krakket udgør i det nordjyske.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var tale om en fuldstændig frifindelse, da Vestre Landsret i Aalborg fredag afsagde sin dom over to bankdirektører og tre mellemledere i sagen om kursmanipulation mellem EBH Bank og Sparekassen Himmerland. Alligevel skal offentligheden ikke vente, at sagen dermed er ovre, forklarer Arvid Andersen, forsvarsadvokat for Finn Strier Poulsen, der er tidligere direktør i EBH Bank.

»Min klient vil tage dommen til efterretning. Retsopgøret er langt fra slut, og der verserer flere sager i det her kompleks. Det kan tage år endnu, før det er helt afrundet,« siger Arvid Andersen.

Retsopgøret er også efterspillet til det chok, der ramte Nordjylland i efteråret 2008, da EBH Bank krakkede, og omkring 10.000 private aktionærer mistede deres opsparing.Selv om der er tale om et stort nederlag for anklagemyndigheden SØIK, der ellers havde krævet fængselsstraffe til de tiltalte, understreger forsvarer Arvid Andersen også, at der ingenlunde skal »hoveres«.


 

»Krakket på banken er et åbent sår for hele egnen, som ikke er lukket endnu. Det ramte rigtigt mange mennesker. Det skal vi have en naturlig forståelse og respekt overfor. Der er ingen grund til at hovere over noget som helst i den her sammenhæng,« siger han.

Landsrettens frifindelse er den første afgørelse ud af fire sager i det såkaldte EBH-kompleks.