Forstad gafler hovedsæde til ældgammel ingeniørkoncern

Vestegnskommune med vind i erhvervssejlene får stort kontorbyggeri med 300 rådgiverjob.

Læs mere
Fold sammen

Borgmester Michael Ziegler (K) og det øvrige byråd i Høje-Taastrup har de senere år haft held til at trække nye virksomheder og tusindvis af arbejdspladser til kommunen, der ligger tæt på motorveje og den store Høje Taastrup-station. Og fra foråret 2017 kan 300 job føjes til listen, når ingeniørkoncernen Orbicon indvier et nyt hovedsæde tæt på stationen.

Orbicon med op imod 500 medarbejdere er muligvis landets ældste rådgiverkoncern - i hvert fald kan rødderne føres helt tilbage til 1866. To år tidligere havde vi mistet hele Slesvig-Holsten til tysken og dermed enorme landbrugsarealer - og derfor oprettede Enrico Dalgas Hedeselskabet for at opdyrke heden under det kendte motto »hvad udad tabes, skal indad vindes«.

Orbicon har speciale i blandt andet natur, miljø og vandforhold og vil med det nye byggeri samle medarbejdere fra hovedkontoret i Ballerup og en afdeling i Roskilde.

»Det nye domicil vil give vores nuværende og kommende medarbejdere en attraktiv arbejdsplads med tidssvarende faciliteter. Ved at vælge Høje-Taastrup opnår vi en fysisk placering midt imellem de nuværende lokationer, der er attraktiv for medarbejderne, uanset om de bor i eller uden for København,« udtaler Orbicon-topchef Jesper Nybo Andersen.

Kontorhuset skal bygges af storentreprenører MT Højgaard og bliver på 7.000 kvadratmeter - det svarer nogenlund til en fodboldbane. Bygningen lever op til BR2020-reglementet og får det særlige DGNB-stempel for miljøvenligt byggeri blandt andet i kraft af lavt energiforbrug, solceller på taget og særlig håndtering af regnvandet.

Ud over de to sammenlagte Orbicon-afdelinger bliver der også plads til blandt andet stabsfunktioner under Hedeselskabet-koncernen.

Vækst på Vestegnen

For tre år siden anslog borgmester Ziegler over for Berlingske Business, at forstadskommunen var på vej til at få 3.000 nye job over de kommende år.

Læs om det ret nye Taastrup Torv-center

Blandt større arbejdspladser, som har slået sig ned i Høje-Taastrup eller er på vej til det, er transportkoncernen DSV med nyt hovedsæde i Hedehusene, Bankernes Kontantservice, industrikoncernen DISA, Grønttorvet, som rykker fra Valby senere på efteråret, Nykredit, som flytter 280 arbejdspladser til kommunen, og senest altså Orbicon.