Forslag til bankpakke præsenteres torsdag

Erhvervsminister Lene Espersen er klar med forslag til bankpakke, når partierne mødes torsdag. Nationalbanken vurderer behov for 70 milliarder kroner.

Arbejdet med den storstilede hjælpepakke II til bankerne er nu så fremskredet, at erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) på torsdag vil præsentere partierne bag bankpakke I for en række konkrete forslag, der skal løse op for den aktuelle kreditklemme.

Meldingen fra Lene Espersen kommer efter, at Nationalbanken mandag i en ny rapport har vurderet, at en kapitaltilførsel på cirka 70 milliarder kroner til banksektoren vil sikre, at de finansielle institutioner vil kunne modstå kraftige økonomiske chok.

Ministeren siger i en kommentar, at hun er helt enig med Nationalbanken i, at der er behov for en række tiltag, som skal sikre, at virksomhederne og borgerne kan få adgang til finansiering af sunde projekter.

"Det er vigtigt for samfundet, at der fortsat kan lånes penge til projekter, der kan holde hjulene i gang. Jeg har derfor indkaldt partierne til forhandlinger allerede på torsdag, hvor vi skal drøfte en række forslag, der skal løse op på den kreditklemme, der er opstået. Men jeg ønsker af naturlige årsager ikke på nuværende tidspunkt at kommentere mulige løsninger nærmere," siger Lene Espersen.

/ritzau/