Forslag om udskiftning af Eivind Kolding

Unge aktionærer med tilknytning til Socialistisk Folkepartis Ungdom foreslår på generalforsamlingen at droppe Danske Banks planlagte abonnement. En anden aktionær vil af med topchefen.

Danske Banks generalforsamling skal tage stilling til et forslag om at afskedige ordførende direktør Eivind Kolding. Bestyrelsen støtter ikke forslaget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke kun de sædvanlige emner, som deltagerne på den ordinære generalforsamling i Danske Bank skal tage stilling til i Tivoli Congress Center mandag den 18. marts. En gruppe unge aktionærer med tilknytning til SFU har stillet tre forslag, som dog ikke kan støttes af bankens bestyrelse.

Det fremgår af indkaldelsen til generalforsamlingen.

Gruppen ønsker en afstemning og diskussion af Danske Banks stillingtagen til en skat på spekulation, og håbet er, at banken ændrer holdning fra at være modstander til at støtte skatten. Det andet forslag lyder på at droppe de planlagte gebyrer for kunder, hvis samlede forretning udgør under 60.000 kr. i banken, og endelig forslår gruppen, at direktionen skal have samme lønudvikling som bankens øvrige medarbejdere.

Endelig er der en aktionær, som foreslår, at ordførende direktør Eivind Kolding bliver udskiftet. Heller ikke det kan bestyrelsen støtte.