Forskning skal puste liv i det blå Danmark

Et forskningsprojekt med 20 mio. kr. i ryggen skal styrke Danmarks position på det maritime område.

Foto: Asger Ladefoged. Et større maritimt forskningsprojekt på CBS skal sørge for at undersøge erhvervets muligheder i fremtiden, så det kan sikre sin førerposition. 
Læs mere
Fold sammen

Der skal mere fokus på den maritime del af det danske erhvervsliv. Et nyt forskningsprojekt skydes i gang på CBS, hvor de konkurrencemæssige udfordringer og strategiske udviklingsmuligheder skal undersøges. Det skal styrke erhvervets position og konkurrenceevne i fremtiden.

Der er et godt økonomisk grundlag for forskningen. CBS Maritime har fået støtte fra Den Danske Maritime Fond. Sammen med fem institutter på CBS har de samlet 20 mio. kr.. Dermed er det et af de større forskningsprojekter, der længe har været inden for det område. 

Hos Dansk Rederiforening er man glade for, at der bliver investeret i udviklingen.

»Det er afgørende for Danmarks førerposition på det maritime område, at der arbejdes målrettet med såvel forsknings- som undervisningsaktiviteter. Det er glædeligt, at CBS Maritime viser vejen med dette ambitiøse forskningsprogram, som kan bidrage til at understøtte vores konkurrenceevne,« siger Anne H. Steffensen, der er direktør i Danmarks Rederiforening. 

Hos CBS vægter man samarbejdet med erhvervslivet højt, fordi det styrker forholdet mellem erhverv og uddannelse.

»Tæt dialog mellem erhvervsliv og universitet er nødvendig for at skabe de uddannelser og den forskning, som erhvervet har brug for. Det gælder inden for det maritime område om at få forskning i business i spil inden for eksempelvis strategi, supply chain management, finansiering og organisation,« siger rektor på CBS Per Holten-Andersen.