Forsinkelse af storlufthavn koster en formue hver måned

Åbningen af den nye storlufthavn i Berlin Brandenburg er blevet udsat flere gange, og det er en meget dyr fornøjelse for lufthavnen.

En model af den nye storlufthavn i Berlin blev præsenteret sidste år i marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en skandalesag af de større i Tyskland, og den er dyr. Hver måned koster det 150 mio. kroner, at den nye storlufthavn Brandenburg syd for Berlin er forsinket. Det viser en økonomisk redegørelse, som direktøren for lufthavnen har fået lavet.

Det skriver Check-in.dk. Lufthavnen skulle være åbnet i oktober 2011 og den skulle afløse de nuværende to lufthavne i den tyske hovedstad. Men åbningen er flere gange blevet udsat, og det koster kassen for lufthavnen.

Hver måned bruger man 20 mio. euro svarende til omkring 150 mio. kr. på rengøring, sikkerhed, vedligeholdelse og ikke mindst energi. Der er således fuldt blus på alle lamper i den ellers mennesketomme high-tech terminal, hvor air condition-anlægget også kører på fuld tryk.

De konstante problemer med den nye lufthavn har mødt voldsom kritik fra Lufthansa og især Air Aerlin.

»Problemerne med Berlin Brandenburg lufthavnen er en skændsel for hele Tyskland, som ellers står for fremragende ingeniørarbejde,« udtalte Air Berlins kommercielle direktør Paul Gregorowistch sidste efterår til check-in.

Efter mange forsinkelser blev åbningen sat til oktober 2013, men den er nu udsat på ubestemt tid.