Forsikringsselskaber tjener kassen på erhverv

Det har været en god forretning at sælge erhvervsforsikringer de seneste år. Det erkender forsikringsselskaberne, men aktieanalytiker spår, at det bliver sværere i fremtiden.

Læs mere
Fold sammen
Danske virksomheder må finde sig i kun at få 10,7 milliarder kroner tilbage ud af de 15 milliarder kroner, de årligt betaler for at være forsikret. Det giver ifølge Finanstilsynet en erstatningsprocent på omkring 72 procent i 2008 – et fald på fem procentpoint i forhold til 2007.

Det får nu Dansk Erhvervs cheføkonom, Jens Brendstrup til at kræve, at prisen på erhvervsforsikringer skal sættes ned:

”Vi forventer, at præmierne sættes ned fra forsikringsselskabernes side i takt med, at erstatningsudbetalingerne bliver mindre og mindre,” siger Jens Brendstrup til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Virksomheder skal spare
Ellers må virksomhederne for at spare penge på forsikringsbudgettet forsøge at indhente tilbud fra andre selskaber end det, de måske har været tilknyttet i mange år:

”Der er behov for, at virksomhederne skærer ind til benet, og der vil også være brug for at se på marginalerne på forsikring,” siger Jens Brendstrup.

Danmarks største forsikringsselskab, TrygVesta, erkender, at erhvervsforsikringer har været en god forretning:

”Det har været en god forretning de sidste to år, men den slags forsikringer er om noget langsigtede. Der kan du være heldig og uheldig, for der kan være mange eller få skader på et år,” siger kommunikationsdirektør, Troels Rasmussen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sydbanks aktieanalytiker Rune Majlund Dahl forventer, at det bliver sværere for forsikringsselskaberne at blive ved med at have så store overskud på erhvervsforsikringer fremover.