Forsikringsselskab venter 10.000 skader fra stormen Gorm

Stormen Gorm, der rasede over Danmark søndag den 29. november, har givet travlhed hos landets største forsikringsselskab, Tryg, der siden har modtaget cirka 8000 skadesanmeldelser og venter at modtage flere endnu.

Foto: Axel Schutt. Emmasvej i Aarhus, hvor taget er blæst af en boligblok efter stormen Gorm.
Læs mere
Fold sammen

- Ud fra den hidtidige udvikling og vores erfaringer skønner vi, at det samlede antal skader efter Gorm kommer til at ligge på omkring 10.000 skader. Til sammenligning forvoldte stormen Allan i 2013 over dobbelt så mange skader hos vores kunder, fortæller skadedirektør i Tryg, Frederik Toft.

- Dertil kommer, at vi indtil videre ikke har set ret mange store skader efter Gorm - det drejer sig primært om ødelagte tage, væltede træer og flyvende genstande. Så det er langt fra lige så slemt som med Allan for to år siden, fortsætter Frederik Toft.

Tryg har på nuværende tidspunkt afsluttet en fjerdedel af de hidtil 8000 anmeldte skader efter Gorm og udbetalt erstatning til sine kunder. Selskabet kan dog endnu ikke give et præcist bud på, hvor meget stormen i alt kommer til at koste selskabet.

- Det er stadig svært at sige, hvad det finansielt løber op i, da det vil tage noget tid, før alle skader er anmeldt og behandlet. Men det samlede beløb for erstatningerne kan ikke komme over 150 mio. kr., da vi er genforsikrede, siger Frederik Toft.