Forsikringsselskab køber sig ind i Sparekassen Sjælland

To af Danmarks mellemstore finansvirksomheder rykker sammen i et partnerskab, der indebærer både opkøb og fælles salg af produkter.

Foto: Andreas Beck

Købstædernes Forsikring rykker ind i Sparekassen Sjælland med både sine forsikringsprodukter samt køb af en del af sparekassen, der er på vej mod en børsnotering.

Sparekassen Sjælland, der også omfatter Sparekassen Fyn, havde i forvejen planlagt en omdannelse fra sparekasse til aktieselskab samt en efterfølgende børsnotering.

»Vi har valgt at investere i Sparekassen Sjælland-koncernen, fordi vi tror på en vellykket og fremadrettet omdannelse af sparekassen til et aktieselskab, hvor sparekassens 27.000 garanter bliver aktionærer. Det har været afgørende for os, at vi tror på sparekassens strategi og ønsket om at være tæt på kunderne. Vi ser omdannelsen af sparekassen som en spændende udvikling og den helt rigtige måde at sikre en stærk og fremtidssikret lokal sparekasse,« skriver adm. direktør i Købstædernes Forsikring Anders Hestbech i en meddelelse.

Bortset fra det økonomiske ægteskab får forsikringsselskabet lagt sine produkter på sparekassens hylder fra den 1. oktober - i første omgang til sparekassens privatkunder. Senere bliver erhvervskunder også tilbudt forsikringer fra den nye partner, hvor sparekassens medarbejdere dog kun formidler kontakten, og en gruppe assurandører i Købstædernes Forsikring står for afdækning af behov, salg og service.

»Via samarbejdet med Købstædernes Forsikring har vi fået en solid og dynamisk partner på forsikringsområdet. Og ikke mindst har vi fået en partner, hvor der er overensstemmelse med vores værdigrundlag. I Sparkassen Sjælland har vi som mål at skabe tryghed og muligheder for vores kunder, og vi ønsker at være kendt som dem, der hjælper familier og virksomheder i vores lokalområder i gang og videre. Og netop dette mål står vi endnu bedre rustet til at indfri, når vi fremadrettet tilbyder forsikringer via Købstædernes Forsikring,« skriver adm. direktør i Sparekassen Sjælland Lars Petersson i en meddelelse.