Forsikringspenge udgør hver tiende tjente DONG-krone

Der er tikket næsten 800 mio. kroner ind i forsikringspenge til DONG, der udgør en ikke betydelig del af driftsindtjeningen.

Foto: fotograf jasper carlberg

Der er altid noget ekstraordinært i et DONG-regnskab. Hvad enten det er nedskrivninger eller frasalg af vindmølleparker, så er der ofte et eller andet, der enten løfter eller sænker regnskabet.

I dagens - i øvrigt ret kedelige - DONG-regnskab er det forsikringspenge, der rykker lidt ved billedet.

Helt konkret har DONG fået udbetalt to forsikringsbeløb i henholdsvis kraftværks- og olie/gas-divisionen. I noterne til regnskabet fremgår det, at beløbet udgør den ringe sum af 792 mio. kroner.

Beløbet tikker direkte ind på driftsindtjeningen hos DONG, og dermed udgør forsikringerne mere end 10 pct. af det seks milliarder kroner store resultat.

DONGs kommunikationsafdeling oplyser til Berlingske Business, at de forsikringsudbetalinger relaterer sig til reparationerne på Siri-platformen i Nordsøen samt til et nedbrud på en turbine på det nu frasolgte Severn-kraftværk i Storbritannien.

Hos DONG vil man ikke oplyse, hvor de to forsikringer fordeler sig, men beskeden lyder, at Siri-udbetalingen udgør størstedelen af de 792 mio. kroner.