Forsikringskonkurrencen øges efter Gjensidige-opkøb

Tryg og Topdanmark får ekstra konkurrence fra norske Gjensidige, der har fordoblet sin markedsandel gennem opkøb.

Læs mere
Fold sammen

Konkurrencen på forsikringsmarkedet for Tryg og Topdanmark intensiveres, efter at det norske forsikringsselskab Gjensidige i sidste uge opkøbte den danske distrubitør Mondux Assurance Agentur.

Det vurderer Thomas Eskildsen, senioranalytiker i Jyske Bank.

- Gjensidige har allerede en god forsikringsportefølje i Danmark, som hovedsageligt består af en stærk portefølje af ejendomsforsikringer på grund af opkøbet af Nykredit Forsikring i 2010, siger Thomas Eskildsen.

Gjensidige kom ind på det danske marked i 2006 gennem købet af Fair Forsikring og Kommuneforsikring. Dengang var Gjensidiges markedsandel på 3 pct. I 2010 blev Nykredit Forsikring også en del af Gjensidige. Det køb har fordoblet markedsandelen for Gjensidige.

- Det er tydeligt, at Gjensidige virkelig vil forsøge at sælge flere forsikringer i Danmark. De har allerede en overrepræsentation på husforsikringer qua købet af Nykredit Forsikring, så vækstmulighederne ligger i motor-, sundhed- og ulykkesforsikringer, siger Thomas Eskildsen til Ritzau Finans.

Selvom Mondux er en lille spiller målt på finansiel styrke, vil det alligevel betyde noget for konkurrencen på det danske forsikringsmarked, vurderer Jyske Banks senioranalytiker.

- Vi forventer, at konkurrencen vil intensiveres af Gjensidiges opkøb af Mondux Assurance Agentur.

Mondox, der ifølge selskabets hjemmeside har 800.000 danske kunder, havde i 2013 en balance på 26 mio. kr. og et nettoresultat på 4,3 mio. kr.

Jyske Bank har en købsanbefaling af Tryg og "reducer" for Topdanmark. Kursmålet ligger henholdsvis på 704,5 kr. og 203,8 kr.

Tryg-aktien falder tirsdag eftermiddag 0,2 pct. til 707,5 kr., mens Topdanmark handles 0,5 pct. højere til 205,6 kr.