Forsikringselskaber kan slippe billigere denne gang

Baseret på antallet af registrerede skader er det selskabernes forhåbning, at det ender noget mildere end sidst.

Stormen Bodil rev torsdag nat et stillads ned på Nikolaj Plads i Københavns Centrum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

En første vurdering af omfanget af forsikringsskader fra stormen Bodil giver anledning til forhåbninger om, at danskerne og de danske forsikringsselskaber slipper billigere denne gang end ved stormen, der rasede 28. oktober.

- Baseret på antallet af registrerede skader er det vores forhåbning, at det ender noget mildere end sidst. Men det er for tidligt at sige præcist på nuværende tidspunkt, siger kommunikationsdirektør Steffen Lundgren Kristensen fra Tryg til Ritzau Finans.

Tryg havde kl. 8.45 modtaget 1000 henvendelser fra kunderne, enten telefonisk eller anmeldelser over nettet. Af dem var 300 behandlet telefonisk i løbet af den første halve time, efter at Trygs telefoner åbnede kl. 8.

- Det har virkelig taget fart fra morgenstunden, men de 1000 registreringer hidtil er færre, end vi havde regnet med. Lige nu er der ikke kø på telefonerne, men det er for tidligt at sige, hvordan det ender, siger Steffen Lundgren Kristensen.

Til sammenligning har Tryg fra stormen i oktober nu registreret 27.000 skader, efter at selskabet tidligt efter stormen havde estimeret 20-30.000 skader. Selskabet kommer ikke med en skøn på, hvor meget stormen i oktober har kostet selskabet - eller forventes at koste.

- Det kan vi ikke sige noget om, for der er stadig nogle skader, som ikke er opgjort endnu. Det er særligt nogle af de større skader, og nogle af dem forventer vi faktisk er blevet forværret efter den storm, vi har nu. Derfor er det for tidligt at sige noget om, siger Steffen Lundgren Kristensen.