Forsikringschef: Vi skal kunne tjene penge

Kritikken af at de store forsikringsselskaber ikke følger de smås eksempel og sænker priserne, preller ikke af på Tryg-chef Morten Hübbe, som onsdag morgen præsenterede en bundlinje på 525 millioner kroner for første kvartal.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Kigger man på aktiekursen, var det det regnskab. som Tryg sendte på gaden onsdag morgen virkelig skuffende. Men kigger man på bundlinjen er det egentlig ganske pænt.

525 millioner kroner tjener forsikringskoncernen i årets første tre måneder, og rammer dermed lige ned i kritikken, som bliver rejst onsdag i Berlingske, af at de store forsikringsselskaber, holder priserne oppe, mens de mindre bruger deres overskud på billigere produkter til gavn for forbrugerne.

Koncernchef Morten Hübbe anerkender, at der er brug for konkurrencedygtige priser.

»Når diskussionen går på, at der skal være konkurrence og transparens. så synes jeg det er sundt og godt. Vi skal have 300.000 nye kunder ind for at holde balancen i vores regnskab, og vi arbejder hele tiden på at øge vores kundetilfredshed,« siger han, men understreger også, at de store overskud er en nødvendighed.

»Hvis der skal være en sund og effektiv forsikringssektor, så skal den også kunne tjene penge. Ellers er der ingen interesse i at lave de store selskaber, som kan tilbyde gode, billige forsikringer til kunderne,« siger Morten Hübbe.