Forretningsrejsende vælger SAS frem for Norwegian

Ny stor undersøgelse blandt nordmænd viser, at langt de fleste forretningsrejsende foretrækker SAS frem for Norwegian.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ny stor undersøgelse blandt nordmænd viser, at langt de fleste forretningsrejsende foretrækker SAS frem for Norwegian.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Omkring 29 pct. af de adspurgte foretrak Norwegian mod 36 pct. året før. SAS gik fra at være det foretrukne luftfartsselskab for 47 pct. af de adspurgte til 50 pct.

- Norwegian scorer bedst på pris, men på jobrejsen går folk op i punktlighed og mindst mulige antal problemer undervejs. Derudover fokuserer de nok på fordele som lounges og fasttrack, hvilket SAS satser på. Og Norwegian har haft problemer med dets omdømme efter besvær med sine Dreamlinere. Faktum er, at SAS og Norwegian har lige god indenrigs punktlighed. Men de rejsende har tydeligvis en anden opfattelse, vurderer Per-Arne Villadsen fra Berg-Hansen, der står bag undersøgelsen.

Norwegian er skeptisk omkring undersøgelsens resultat. Selskabet selv holder ikke styr på, hvorvidt de rejsende rejser privat eller for forretning.

- Generelt set oplever vi en passagervækst hver måned, hvilket også bør være en indikation på, at andelen af forretningsrejsende stiger. Virksomhederne er jo også fokuserede på kvalitet til en lav pris, udtaler Lasse Sandaker-Nielsen, der er kommunikationschef i Norwegian, til Dagens Næringsliv.

/ritzau/FINANS