Fornuftigt regnskab fra Arbejdernes Landsbank

Med et overskud på 155,6 millioner kroner leverer Arbejdernes Landbank et godt resultat, som er båret af mindre nedskrivninger og en øget basisindtjening.

Arbejdernes Landsbank leverer et pænt resultat for første halvår af 2015. Pressefoto
Læs mere
Fold sammen

Den positive udvikling fortsætter i Arbejdernes Landsbank.

Onsdag præsenterede banken sit regnskab for første halvår af 2015, og med et overskud på 155,6 millioner kroner lever regnskabet op til de forventninger, banken på forhånd havde.

Ifølge ordførende direktør Gert R. Jonassen skyldes det positive resultat, at banken har haft held med at reducere deres nedskrivninger, ligesom de leverede en endnu større fremgang i basisindtjening, end de havde forventet.

»Den positive udvikling i basisindtjeningen skyldes i høj grad, at vi har gennemført et historisk højt antal lånekonverteringer på vegne af kunderne. Samtidig er antallet af bolighandler blandt vores kunder mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år. Det har vi været klar til at håndtere,« forklarer Gert R. Jonassen.

Det er ikke kun på boligmarkedet, at lånelysten blandt bankens kunder viser sig. Således melder banken om en økonomisk optimisme blandt kunderne, som resulterer i et øget udlån på mere end tre procent.

Resultatet for årets første to kvartaler ligger 37 millioner kroner under resultatet for samme periode i 2014. Grunden er, at bankens beholdningsresultat bidrager negativt med i omegnen af 100 millioner kroner til det halvårlige resultat.