Formiddagspressen nyder godt af sommeren

B.T. og Ekstra Bladet fik markant læserfremgang i juli måned, hvor mange danskere er på ferie og typisk hellere vil have "let" læsning. Men i forhold til sidste sommer er der marginal tilbagegang.

Er du en af dem, der har sat avisabonnementet på stand by over sommeren og heller vil have lidt lettere læsestof?

Mange danskere foretrækker en af de to formiddagsaviser, når den står på ferie og afslapning. Det viser nye tal læsertal fra Gallup.

B.T. havde således 96.000 flere læsere i juli måned sammenlignet med måneden før. Og Ekstra Bladet havde 61.000 flere læsere. Det svarer til en stigning i læsertallet fra juni til juli på henholdsvis 23 og 14 procent.

"I juli har B.T. og Ekstra Bladet typisk fremgang, da nogle af danskere i sommerlandet har sat morgenavisen på stand by under ferien og typisk køber avis med lidt lettere stof," siger Niels Christian Skjøth, Print Director i mediabureauet Mediacom.

Desuden har B.T. og Ekstra Bladet flere udsalgssteder via campingpladser, sommerhusområder og festivaler, og det er også noget, der får læsertallene i vejret, vurderer Niels Christian Skjøth og peger på, at de to aviser særligt bruger sommermånederne til at erhverve nye læsere.

Sammenligner man juli i år med juli sidste år er der dog sket en lille tilbagegang i læsertallene for de to aviser:

B.T. har således 1,9 procent færre læsere i juli i år, mens Ekstra Bladet har 2,8 procent færre læsere.