Formel 1-boss vil købe Saab

Bernie Ecclestone ejede og drev i mange år formel 1-sporten og tjente styrtende med penge på tv-rettigheder. I dag nævnes han som et af de eneste reelle bud på en opkøber af den svenske bilkoncern Saab.

Bernie Ecclestone har budt på bilfabrikanten. Rigmanden er blandt andet er medejer fodboldklubben Queens Park Rangers og Renaults Formel 1-team. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM CHONG
Den svenske bilkoncern Saab kan blive reddet på målstregen kort før konkurs af Bernie Ecclestone - manden der udviklede formel 1 sporten til at blive en global forretning.

I nat udløb deadline for bud på det svenske nationalklenodie, som i dag er ejet af General Motors (GM). GM har været meget lukkede under processen, og eneste officielle byder har indtil nu været det mindre hollandske bilfirma Spiker Cars, men GM har ikke været tilfreds med den hollandske byders finansieringsmuligheder og har indtil videre takket nej.

I onsdags meldte GM CEO, Ed Whitacre sågar ud, at han anså lukning af Saab for en større sandsynlighed end et salg.

Ejer formel 1-team og fodboldklub

Men nu har Bernie Ecclestone netop budt på bilfabrikanten gennem sit partnerskab i investeringsfirmaet Genii Capital, som blandt andet er medejer fodboldklubben Queens Park Rangers og Renaults Formel 1-team.

Bernie Ecclestone selv er en britisk mangemilliardær og medie-darling, som blev kendt igennem sit ejerskab af Formula One Management og Formula One Administration. Her ejede og drev han gennem årtier bogstaveligt talt formel 1-sporten og tjente mange penge på blandt andet tv-rettigheder.

Ecclestone har selv kørt racerløb i sine unge dage, men gjorde det bedst som forretningsmand.

Læs mere om Bernie Eccleston her