Formands-exit skyldes forvandling af Nordic Tankers

Nordic Tankers’ bestyrelsesformand Klaus Kjærulff må forlade posten efter krav fra rederiet Torm, fordi Nordic Tankers med fusionen med Clipper omkalfatres til et ”rigtigt” rederi. Kjærulff har også forladt sin bestyrelsespost i Herning Shipping.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rederiet Torms bestyrelsesformand, Bech-Bruun-advokaten N.E. Nielsen har besluttet at aktivere en konkurrenceklausul i Klaus Kjærulffs fratrædelsesaftale med Torm og forlangt, at Kjærulff forlader formandsposten.

N.E. Nielsens beslutning skyldes ifølge Klaus Kjærulffs gæt, at Nordic Tankers nu omskabes til et rigtigt rederi med 120 ansatte, der opererer sin egen flåde. Klaus Kjærulff var adm. direktør i Torm indtil sidste år, og ifølge en fondsbørsmeddelelse fra Nordic Tankers fra i morges har det vist sig, at vilkårene i hans fratrædelsesaftale med Torm er uforenelige med, at Klaus Kjærulff fortsætter som bestyrelsesformand for Nordic Tankers.

Meldingen har vakt opsigt i rederibranchen, fordi den kommer få timer før den ekstraordinære generalforsamling i Nordic Tankers i eftermiddag, hvor Nordic Tankers ventes at gennemføre en fusion med dele af rederiet Clipper og blandt andet overtager 120 Clipper-ansatte.

”Jeg har haft en dialog med Torms bestyrelsesformand N. E. Nielsen de seneste dage omkring min fratrædelsesaftale med Torm. Mit gæt er, at hans holdning er, at Nordic Tankers fra i dag befinder sig i en ny situation, hvor selskabet bliver til et stort dansk rederi med 120 ansatte, der selv opererer sin flåde. Hidtil har Nordic Tankers bestået af bare tre ansatte, og skibene har været outsourcet til bl. Torm og A. P. Møller,” forklarer Klaus Kjærulff.