Formanden for Dansk Byggeri går af

Formanden for Dansk Byggeri har trukket sig, fordi en kartelsag mod hans virksomhed trækker i langdrag.

ARKIVFOTO. Tømrermester Martin Skou Heidemann var på orlov fra formandsposten i Dansk Byggeri - nu stopper han helt. (se Ritzau historie 272236) Martin Skou Heidemann, ny formand for Dansk Byggeri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Erhvervsorganisationen Dansk Byggeri skal have ny formand. Martin Skou Heidemann, der siden april sidste år har haft formandsposten, har nemlig trukket sig. Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Martin Skou Heidemann har trukket sig, da en sag mod hans byggefirma, Skou Gruppen A/S, trækker i langdrag. Firmaet er sigtet for at have overtrådt konkurrenceloven i forbindelse med det såkaldte københavnske byggekartel.

Sigtelsen mod Skou Gruppen A/S blev rejst i oktober sidste år, hvor Martin Skou Heidemann søgte om at få orlov fra formandsposten i Dansk Byggeri frem til sagens afslutning. Nu skal sagen formentlig afgøres i retten, og Martin Skou Heidemann afleverede tirsdag sin opsigelse.

»Jeg har ikke opgivet håbet om, at Bagmandspolitiet indser, at der ikke er nogen sag, og at man derfor dropper sigtelsen. Jeg har i det mindste ikke fået at vide, at den såkaldte dialog er afsluttet. Men tiden går, og Dansk Byggeri kan ikke være tjent med at have en formand på orlov på ubestemt tid,« siger han til Licitationen.

I alt 28 byggefirmaer er sigtet i sagen. Skou Gruppen A/S og flere af de andre virksomheder har pure afvist at have brudt konkurrenceloven.

Dansk Byggeris næstformand, Claus Bering, vil sidde som konstitueret formand frem til april.